Vetverbranding:
Hieronder vallen pillen die ervoor zorgen dat je lichaamscellen meer energie verbruiken dan normaal. Hierdoor gebruikt je meer energie zodat je bij hetzelfde eetpatroon afslankt.
Om helemaal optimaal gebruikt te maken van de situatie zal men bij gebruik van vetverbranders ook erbij moeten sporten.
De lichaamscellen zover krijgen dat ze meer energie verbruiken betekent wel dat ze actiever gemaakt worden. Hierdoor ben je als mens ook wat actiever en alerter.
Voor sommige zal dit hyperactiever voelen niet altijd altijd positief zijn en het gebruik van vetverbranders moet je niet te lang achtermekaar gebruiken.


Eetlustremming:
Zoals de naam al zegt zorgen eetlustremmers dat je geen of minder eetlust hebt dan normaal. Hierdoor ga je vanzelf minder eten zodat je hierdoor afvalt.
Eetlustremmers heb je in medicijnvorm en voedselsupplementvorm.
De medicijnvormen zorgen ervoor dat je hersenen de signaal krijgen dat je vol zit terwijl dat misschien nog niet zo is.
In voedselsupplementen vorm zijn eetlustremmers meestal vezels die ervoor zorgen dat je snelle vol zit. De vezels zijn caloriearm maar geven toch een snelle vol gevoel.


Vetopname vermindering:
Vetopname vermindering oftewel vetblokkers kan door diverse manieren. Een manier is de enzymen die in maag en darmen zitten voor het verteren van vetten te blokkeren. Hierdoor worden de vetten niet verteerd en verlaten de spijsvertering via de ontlasting.
Andere manier is door de vetten te laten verbinden met een stof zodat het in het geheel een stof wordt die niet door het lichaam wordt opgenomen. Beide hebben dus als resultaat dat een gedeelte van de gegeten vetten als ontlasting het lichaam weer verlaat. De ontlasting is meestal dan wel zacht en vettig. Het zal verder niet kunnen voorkomen dat alle vetten niet opgenomen wordt in het lichaam. Let op dat sommige essentiele vitamine en mineralen in vetten aanwezig zijn. Door vetopname verminderende middelen te gebruiken krijg je ook minder van die vitamine en mineralen. Deze moet je dan misschien wel aanvullen.